Финансовият министър разкри подробности по важна за България тема.Актуализацията на бюджета

...
Финансовият министър разкри подробности по важна за България тема.Актуализацията на бюджета
Коментари Харесай

Министър Василев: Актуализацията на бюджета влиза за разглеждане в НС другата седмица

Финансовият министър разкри подробности по значима за България тематика.

Актуализацията на бюджета беше прегледана на експертен съдружен съвет този следобяд. Подробности от съвета заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Приходната част на бюджета ще се вдигне с 1 милиард 645 милиона лв., разходната част почти със същата сума. Запазва се плануваният 4,1% недостиг и се резервира салдото. Във вторник в края на деня ще се организира Тристранен съвет, след което актуализацията ще мине през Министерски съвет и ще бъде подадена в Народно събрание, с цел да може да бъде прегледана от депутатите. Бюджетът е плануван при 2,9% растеж на Брутният вътрешен продукт и малко под 11% средногодишна инфлация, заяви финансовият министър Асен Василев.

Той се съгласи с рецензиите на съдружните сътрудници, че в актуализацията са заложени главно антикризисни ограничения, а не промени.

Предложенията са от 1 юли да влязат в действие ограниченията на държавното управление за справяне с рецесията. Предвижда се минималната пенсия да стане 467 лв., да отпадне Данък добавена стойност върху хляба, да се вкарат обезщетения за цената на горивата към крайните консуматори, а родителите да получават по-големи данъчни облекчения, написа Novini.bg.

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че не се плануват спомагателни средства в бюджета за нарастване на заплатите.

Според него пари за по-високи заплати в обществения бранш има, само че са нужни оптимизации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР